• Bigband Vocals Maashorst mobiel
Bigband Vocals Maashorst 40jaar

Bigband Vocals Maashorst

De huidige bigband Vocals Uden werd in oktober 1984 opgericht door Jo Schins destijds onder de naam Bigband CKVU, later de MIK bigband, Bigband Mondriaanhuis Uden en nu Bigband Kunst & Co. De Bigband bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste muzikanten die spelen voor hun plezier. We spelen diverse muzieksoorten, waaronder bigband-, jazz- en popmuziek. Bij diverse muziekstukken worden we bijgestaan door zangers en zangeressen. Er zijn al diverse succesvolle optredens geweest, waaronder deelname aan het Jazzfestival in St. Oedenrode, en als begeleidingsorkest van diverse artiesten waaronder Albert West, het duo Chess, Frank Ashton, Lee Towers en Imca Marina.

Omstreeks 1999 begeleidde de Big Band de zangafdeling van het CKVU in Theater Markant te Uden. In 2004 hebben we meegedaan met de Beatles dag. In 2005 hebben we de zang- en dansafdeling begeleid tijdens een optreden in Theater Markant. In 2009 en 2010 hebben we, in het kader van ons 25 jarig jubileum, theaterconcerten gegeven compleet met de zangafdeling van het CKVU Uden o.l.v. Elisabeth Schins in Uden en Venhorst.
Een hoogte punt van de Bigband Vocals Uden is een 1e prijs op het World Music Concours (WMC) te Kerkrade op 1 oktober 2011. In oktober 2019 hebben we een jubileumshow gegeven in Theater Markant met als gast Addy van den Krommenacker.

Bigband Vocals Maashorst Promenade 2 juli 2022

BEZETTING

Dirigent: Jo Schins

Trompetsectie: Loek Franssen, Martijn Beenders. Paul van de Ven en Ad Maassen

Trombonesectie: Piet Ceelen en Berry Cuppen

Saxofoonsectie:  Rob Sagasser (alt), Niek van den Berg (alt/klarinet), Ilona Kuijpers (alt), Geert van Vegchel (tenor), Conny Moonen (tenor), Albert Westerlaken (tenorsax) en Wim Lange (bariton)

Ritmesectie: Philip Jamlean (basgitaar), Johan van Nistelrooij (gitaar), Bart Sterk (drums) en Baptist Clauwens (piano).

Vocals: Sander Schins en Liesbeth Schins.

REPERTOIRE

De bigband Vocals Uden heeft een breed repertoire o.a.:

Mission Impossible, It Had Better Be Tonight, All of Me, Cute, Sweet Georgia Brown, That Old Devil Called Love, Jump, Quincy & the Count, Feeling Good, Fly Me To The Moon, Cantaloupe Island, Things Ain’t What They Used To Be, Harmony, When I Fall In Love en vele andere.

Bigband Vocals Maashorst wit zwart 400

Een video van ons optreden in Kerkrade. Midden in het centrum op 1 oktober 2011. Het nummer heet Sorry met op de bugel een solo van onze dirigent Jo Schins. Jo is opgegroeid in Kerkrade.

© Copyright - Bigband Vocals Maashorst 2023