• Bigband Vocals Maashorst header
  • Bigband Vocals Maashorst mobiel

Koffieconcert 1991

UDEN 26 mei 1991 – Ter afsluiting van het theaterseizoen ’90/’91 wordt een voor iedereen gratis toegankelijk koffieconcert gehouden. Het concert wordt gegeven door de Big Band CKVU m.m.v. Backing Vocal Uden in theater De Schouw en het begint om 12.00 uur. 
Met dit koffieconcert ter afsluiting van het theaterseizoen wordt een oude traditie weer opgepakt. Tot een aantal jaren geleden werd het seizoen namelijk traditioneel afgesloten met een concert door de Udense Big Band olv Jaap Nijenhuis. Jo Schins, leider van de Big Band CKVU, vond nu de tijd rijp en de Big Band CKVU van een zodanig gehalte dat hij op het idee kwam om deze traditie van de Udense Big Band over te nemen en voort te zetten. 
De Big Band CKVU werd opgericht in 1984 en is sasmengesteld uit leerlingen en oud-leeringen van de muziekafdeling van het CKVU. De band heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd en wil deze nog verder uitbreiden. Daarvoor is o.a. een muziekcassette uitgegeven, waarmee men zich bij allerlei buro’s in den lande introduceert. Dat heeft al geleid tot diverse optredens o.a. in Krasnapolsky in Amsterdam en als begeleidingsorkest van Albert West. In Uden heeft de Big Band CKVU inmiddels bekendheid verworven bij de Pronkzittingen van de Knoerissen. “Uitvoeringen zijn voor het orkest van groot belang”, zegt Jo Schins, “niet alleen omdat het voor de orkestleden leuk is om te doen, maar omdat men ervan groeit. Het orkest gaat erop vooruit, doordat er bij de uitvoering een goed niveau verlangd wordt.”
Bron: Udens Weekblad 1991

Koffieconcert 1991 Bigband CKVU 01
Koffieconcert 1991 Bigband CKVU 02

© Copyright - Bigband Vocals Maashorst 2023